Untha RS-types

Type RS 30

Untha RS30

De eerste breker met vier rotors ter wereld maakt deel uit van de reeks UNTHA Shredders RS30. Deze reeks was de eerste met voorziening van een zeef, uitgevonden door Anton Unterwurzacher. Een gepatenteerd systeem van snijden met 4 walsen (octrooi n°319535). Sinds 25 jaar is deze gepatenteerde reeks het onderwerp van ontwikkelingen en verbeteringen die het mogelijk maken om aan onze klanten een perfect bestudeerde 4-technologie aan te bieden.
De breekmachines met 4 walsen van deze reeks, voorgesteld door UNTHA Shredders, zijn beschikbaar in drie verschillende motorvermogens en zijn sinds talrijke jaren producten die onze klanten bevoorrechten. De interventiegebieden van deze breekmachines zijn veelvoudig aangezien het mogelijk is om een groot aantal werktuigen van snijden en zeven te verenigen in functie van de behoeften van de klanten. Het is eveneens de reden waarvoor deze breekmachine in het begin „universele UNTHA breekmachine“ werd genoemd.

 Bedrijfsspanning 400 Volt
 Messenkopopening: 450x560 mm
 Zeef:  15 - 40 mm
 Rotor: 4
 Snijsnelheid: 23/34 m/min
 Gewicht: ca 1.100 Kg
 Besturing: Siemens SPS
 Onderstel: standaard
 Trechter: Standaard
 Capaciteit: max. 1000 kg/h

download deze pdf

Onze grote ervaring blijkt een troef te zijn wanneer het erom gaat de speciale gevallen te behandelen. Honderdtallen verschillende mechanismen van snijden zijn beschikbaar en laten ons, in overleg met onze klanten toe, om oplossingen op maat samen te stellen, ongeacht het vereiste gebruik.
Onze ingenieurs houden niet op met deze veelzijdige en robuuste machines te optimaliseren. De reeks RS30 onderscheidt zich vooral door zijn robustesse, die blijkt een aanzienlijke troef te zijn wanneer er vreemde lichamen aanwezig zijn die niet te breken zijn. Om een proces van ideale vermaling te garanderen, is het mogelijk om de besturing SPS te regelen in functie van de behoeften.
De verlaagde regeling garandeert een stil vermalingproces en een geringe vorming van stof. Er bestaat een talrijke omvang van zeven die de homogene korrelgrootteverdeling bepalen.
Bovendien beschikken onze klanten over een uitgebreide keus van toebehoren van alle soorten voor het vullen en de evacuatie. De breekmachines kunnen individueel met hulpmiddelen duwboten, steunen, vulmonden en schroeven zonder eind, uitgerust worden.

 Types RS 40

Untha RS40

Gevolggevend aan de serieproductie van 's werelds eerste houtbreker met 4 rotors het model RS30, heeft UNTHA Shredders zich over de opvatting van een grotere reeks gebogen, die verschillende snijdopeningen presenteert. Het resultaat van deze ontwikkeling komt in de reeks RS40 tot uiting, welke eveneens het snijsysteem UNTHA gebruikt. Vier rotors en een zeef (octrooi n°319535), die een groot succes hebben. De bredere snijdopeningen en veel de hogere motorvermogens verhogen aanzienlijk de mogelijkheden van gebruik van deze reeks. Om de specifieke situaties het hoofd te bieden, is een groot aantal verschillende werktuigen van snijden beschikbaar in combinatie met verschillende soorten zeven. De motorvermogens van maximum 37 kW maken het mogelijk om een debiet te verkrijgen dat 3.000 kg per uur kan belopen.

 Bedrijfsspanning: 400 Volt
 Messenkop opening: 450/750x700 mm
 Zeef:  15 - 40 mm
 Rotor: 4
 Snijsnelheid: 20/32 m/min
 Gewicht: ca 1.400 - 2.400 Kg
 Besturing: Siemens SPS
 Onderstel: standaard
 Trechter: Standard
 Capaciteit: 400 - 3000 kg/h

De machines worden uitgerust met ofwel, een zwaar aandrijfwerk voor een motorvermogen van 30/37 kW, ofwel met een lichter aandrijfwerk voor het model van 22 kW. De rechtstreekse aandrijving op drie niveaus alsook alle montages op kogellagers zijn dikwijls beproefd en geven blijk van grote betrouwbaarheid onder alle omstandigheden voor gebruik. De rotors en het mechanisme van snijden zijn zeer goed bestand tegen onbreekbare vreemde lichamen, dank zij het intelligente elektronische regelen van de SPS-sturing die de vreemde lichamen ontdekt en de machine buiten werking stelt teneinde elke beschadiging te vermijden.
In functie van het gewenste gebruik door de klant, is het mogelijk om het mechanisme van snijden bijvoorbeeld in roestvast staal te verwezenlijken.

Terug naar Untha Houtbrekers