De nieuwe ramenstraat SCM WINDOR 100 L bij I.C.P.

ICP te Bois d'Haine, is een zeer vooruitstrevende firma in de ramenfabrikatie. Met zeer regelmatige investeringen, heeft de heer Jean-Marie Philippe zijn bedrijf tussen de grotere broers in België genesteld. Na een volautomatische lijn van Stegherr voor de fabrikatie van kleinhouten en een Busellato CNC bovenfreesmachine, investeerde de heer Philippe in een nieuwe revolutionaire ramenstraat van SCM. De machine is uitgerust met Zuani gereedschappen voor verschillende raamtypes en schuiframen.
De heer Philippe startte in 1991 met een SCM vertikale freesmachine, een pennebank en een standaard frezenset. Op verloop van tijd heeft hij reeds vele malen zijn vertrouwen gelegd in onze machines; vierzijdige Compact, Ramencenter Multiflex, Omfreesmachine Kontur, etc...
Na grondige besprekingen en studies betreffende gereedschappen, software en machinekeuze, hebben we hier een mooie realisatie kunnen neerzetten met SCM - Zuani - Hugues Software.

SCM Windor 100 L

SCM Windor 100 L

Deze machine werd gekozen voor zeer flexibele functionaliteit en doch met grote productiviteit.
De machine is als volgt samengesteld:
Ladestation door middel van lade-karren, transfert naar de enkelzijdige pennenbank.
Pennenbank met afkortzaag, 3 pennenassen 620mm en voor alle boringen en frezingen 1 bovenfreesunit met magazijn.
Transfert naar de profileerbank met geïntegreerd draaistation.
Profileerbank met linkse freesas 620mm, 2 rechtse freesassen van 620mm, 2 glaslatzaaggarnituren, onder en bovenas, rechtse freesas 130mm.
Klik hier voor de machine layout.

 Zuani Raamfrezen

Detail Hout-Alu raam

Sinds 1991 fabriceert de firma ICP zijn ramen met Zuani gereedschappen. Vandaag kunnen zij nog steeds het 58mm raam maken. Op de Windor lijn heeft Jean-Marie Philippe gekozen voor 68mm raam met softform-profiel. Het binnenprofiel van de deur kan gemaakt worden zonder decompressiekamer. Het vleugelprofiel kan gemaakt worden met 15° softform - Rustikalprofiel - mastiekvoeg 35°.
Grote vernieuwing is de mogelijkheid om met dezelfde buitenprofielen een HOUT-ALU raam aan te bieden. Hierdoor krijgen we een raam van 83mm.
De buitenkader voor hefschuifdeuren wordt integraal op de pennenbank afgewerkt (houtbreedte 164mm).
Ook een stel verlijmfrezen voor kopse bewerking hebben plaats op de pennenbank.
De machine is tevens uitgerust voor het fabriceren van voorzetliuiken.

Wij danken de firma ICP en de heer en mevrouw Jean-Marie Philippe in het bijzonder voor het jarenlange gestelde vertrouwen in de firma Lismont en wensen hem nog een succesvolle verdere carriere.

www.icpsa.be

U kunt hier verder doorklikken naar de ICP website voor hun relaas hierover verder te lezen.