CE-Label voor ramen

CE Label

De organisatie BCCA schrijnwerk hout heeft een studiegroep opgericht om de toekomstige CE-normen voor ramen te bepalen. BCCA is in 1992 opgericht door de twee meest prominente instellingen in de bouw, namelijk SECO, TECHNISCH CONTROLEBUREAU VOOR HET BOUWWEZEN, en WTCB, WETENSCHAPPELIJK EN TECHNISCH CENTRUM VOOR HET BOUWBEDRIJF, met de bedoeling een breed, soepel en algemeen toegankelijk dienstensysteem te creëren op het gebied van certificatie.
De firma Lismont werd samen met enkele collega's en enkele toonaangevende raamfabrikanten uitgenodigd in deze studiegroepen om de lijnen te trekken rondom deze nieuwe normen. De norm EN14351-1, dewelke definitief van kracht wordt op 01/02/2009, is een geregistreerde Belgische norm. De Europese norm heeft de status van een Belgische norm.
Belangrijk genoeg om dit alles goed op te volgen.
Voor meer info kan U doorklikken naar www.bcca.be .

Zuani geeft U een thermisch rapport

Zuani Thermisch Rapport

Zuani, de Italiaanse gereedschapsspecialist inzake raamfrezen, heeft geïnvesteerd in een software die de thermische onderbreking van uw raam kan berekenen. Als leider in de raamgereedschappen, volgt Zuani de CE-normering op de voet in verschillende landen. De vraag naar passiv-haus vensters, en vooral lage-energie ramen stijgt enorm. Dankzij deze software kunnen we U een volledig verslag bezorgen van uw toekomstig raam.

Lees hier verder...

Waarom een houtbreker?

Untha Houtbrekers bij Lismont

Dat afval een steeds groter probleem wordt, ondervindt iedereen. De afvalbakken achter de machines spuien dagelijks hun berg houtresten. De werfploegen brengen 's avonds hun vracht steevast mee. Containers moeten worden gesorteerd en kosten handenvol.
Heeft U er al aan gedacht om uw houtresten te breken en zo mee op te zuigen in uw bestaande filterinstallatie? UNTHA, fabriceert reeds jaren betrouwbare en ijzersterke houtbrekers vraag ons een demo.
Lees hier verder...

Glaslatten spuiten, een moeilijke karwei!

Glaslatten nietmachine

Meer en meer ramen worden afgelakt, en meer en meer ramen worden gefabriceerd met een Rustikal profiel. Mooi, maar iets lastiger om af te werken.
Tambone bied hier een kleine hulp met hun glaslattennietmachine. De bedoeling is om de glaslatten na het verstekzagen aan elkaar te nieten en deze vast te spannen in de vleugel om zo mee af te werken in de lakkerij.
De glaslatten kunnen perfect rondom worden afgelakt, alsook de gehele glasslag.
Lees hier verder...

Leuke website

Boomhutten in frankrijk

Had U vroeger ook een boomhut? Of kon je er alleen maar van dromen? In Frankrijk vonden enkele kerels dat deze droom voor iedereen kan werkelijk worden. Logeren in een boomhut is een fantastische ervaring. Moest Johan Vermeersch je terug de boom insturen, deed je het met veel plezier.

Klik eens door naar hun website www.la-cabane-perchee.comNiet vergeten

Niet vergeten !

Er loopt nog steeds een promo voor HM-cirkelzagen. Vraag er naar!