OMC Horizontale platenpers

 Type PL

OMC horizontale platenpers

Het type PL is het meest verkochte type in België. De machine bestaat uit een zeer zware constructie van hoge stalen balken. De boventafel is steeds vast en de onderste wordt hydraulisch gestuurd. Dank zij de hydraulische cylinders kan men de nodige kracht opbouwen om perfect een laminaat of fineer te lijmen. De ideale kracht ligt boven de 2,4 kg/cm². Dit is mogelijk voor kleinere oppervlaktes met een 90 Ton pres (6 cylinders van 85mm) en voor grote oppervlakte met een 120 Ton pers (8 cylinders van 85mm). Beide tafels hebben een gefreesd oppervlak. Na de perstijd openen zij automatisch.

De tafels kunnen beschermd worden tegen lijmen met een Mylar film.

Onze grootste realisatie in België is een werkoppervlak van 4200 x 2400 mm met 120 Ton !

Deze machines zijn in drie werkuitvoeringen beschikbaar:

De meest voorkomende tafelmaat is 3300 x 1300 mm. Natuurlijk alle maten op vraag mogelijk. De fabrikant heeft een reeds jarenlange ervaring in het bouwen van persen en staat garant voor een perfecte werking hiervan. De langste OMC pres ooit gebouwd is 13 meter lang.

PL - warme pers
Deze machine is uitgerust met een boiler, dewelke verwarmingsolie op de juiste temperatuur door de alu-belegde tafels stuwt. De warmte zorgt voor een snellere droogtijd van de lijm. Dit vereist wel ambient gedroogde fineren.

PL - koude pers
De machine is uitgerust met galva-beklede tafels. Het persen gebeurd steeds koud. De werkstukken dienen en iets langere tijd in de pers te blijven. 

PL - koude pers met predispositie voor warmteregelaar
U twijfelt om een warme pers te kopen of U wilt de pers aansluiten op uw eigen verwarmingssysteem. Deze machine wordt U aangeleverd om koud te werken, doch zijn de tafels reeds uitgerust met serpentines en kan U de machine steeds nadien uitrusten met een verwarmingssysteem. Dit economiseert uw budget bij de aanschaf.

Terug naar Paneelmachines