Alles begint met een krabbel...

Reeds 55 jaar maakt de schrijnwerker zijn wensen duidelijk met een schets of tekening of een stuk hout. Het directe contact leerde ons met de jaren wat de vakman echt wil. Als antwoord op een halve vraag krijgt hij bij de firma Lismont als het ware een totaaloplossing. Dit is in tegenstelling tot de hoog-technologie in de schrijnwerkerij nog steeds niet veranderd.

Vroeger was niet alles anders.

Danckaert toupie

René Lismont kende 55 jaar geleden ook geen rustige tijd. Immer goed bekend als gereedschapsmaker kreeg hij de ene opdracht na de andere. Toen waren frezen ook hi-tech. In 1980 kwam er een samenwerking met de Italiaanse gereedschapsmaker ZUANI die vandaag het neusje van de zalm levert in de wereld van de raamproductie. Reeds in de laatste technologie van 'tool-splitting' beleverde LISMONT reeds enkele grote ramencenters.
Ook trachten we steeds onze eigen gereedschapsservice te moderniseren. Serieproductie hebben we reeds lang achterwege gelaten. Flexibel inspelen op de vraag van de klant is onze betrachting.
Vandaag gevraagd, morgen geleverd. Niet altijd mogelijk, maar steeds een uitdaging voor ons team.
Enkele andere wereldbekende gereedschapsproducenten zoals Dimar, Elbé, Bup en Freud ondersteunen het brede gamma bij LISMONT.

Partners om op te bouwen.

Partners over de hele wereld

De grote troef in het kaartspel is dat er met de sterkste producten van elke leverancier een uiterst competent aanbod naar de houtbewerker gebracht kan worden.
Dagelijks zetten een 12-tal commerciële medewerkers zich hiervoor in. Vijf techniekers lossen de dagdagelijkse problemen van elke houtbewerker op in een mum van tijd, een service die door iedereen sterk wordt geapprecieerd. Na vele contacten blijkt nog steeds de belangrijkste schakel in een productieproces: 'direct geholpen worden in tijd van nood'. Service kan beter vertaald worden in 'depannage'.
Dankzij kennis en dienstverlening werd er in de jaren een hechte samenwerking opgebouwd tussen onze leveranciers en technici.

Wat gebeurt er morgen ?

Hout voor de toekomst

Buiten de technologie groei wordt het morgen wordt niet anders.
Ook in de machinewereld hebben we onze faam opgebouwd bij de massief houtbewerker. Jarenlange ervaring en kennis van de nieuwste technologieën hebben ervoor gezorgd dat wij veel nieuwe klanten hebben leren kennen. Klanten die we vandaag nog steeds mogen bedienen.
Veel van hen hebben wij ook de stap zien zetten naar de meubelfabricatie en interieurbouw. Ook op dit gebied zijn wij, samen met hen gegroeid. Grenomeerde machinefabrikanten laten ons toe deze mensen van plint tot kroonlijst professioneel te ondersteunen.
Meegroeien samen met de houtbewerker, dat doen we al jaren.