LISMONT Raamfrezen

Sinds 1983 hebben we ons meer en meer gaan toeleggen op de raamfabrikatie. Samen met verschillende gereedschapsfabrikanten, hebben wij de spreekwoordelijke ladder in de ramenfabrikatie beklommen. Vandaag mogen wij zeggen dat we het grootste aantal ramenbouwers in België op onze referentielijst staan hebben. Een beloning van jaren kennis, ondervinding, research en vernieuwing.

Van dubbele slagfrees naar splitting

Lismont Tools by Zuani

In de jaren 70 begonnen vele schrijnwerkers hun raam te maken met behulp van een dubbelslagfrees en enkele pennenbeitels. Dit evolueerde snel in de jaren 80 naar complete raamfrezensets met telkens voor elke bewerking een apart freesgarnituur. Pela en Zuani, onze vroegere gereedschapsleveranbciers, hadden direct de start genomen met de fabrikatie van gereedschappen in wegwerp hardmetaalmesjes.
Het raam evolueerde elke 10 jaar naar een andere luchtspeling. Van 4mm naar 11mm, van 11mm naar 12mm. Dit kwam tevens door de vernieuwing in het raambeslag.

De laatste jaren kent het houten raam weer enorme opgang. Het kan niet meer als een 'goedkoop' product omschreven worden, maar vult zich uitstekend aan in onze prachtige Belgische villabouw. Weliswaar met de nodige aanpassingen van mouluren en lijsten.
De eindklant waardeert het houten raam dankzij de velemogelijkheden van strakke look tot rustiek of tot bijna copy-antiek. Langs de binnenzijde oerdegelijk Belgisch profiel dat water- en winddicht is.

De voordelen van LISMONT raamfrees gereedschap

advantage

 Met de jaren wordt men wijzer. Ook voor een gereedschapsmaker telt dit. Na vele jaren research en ontwikkeling, kan men en mag men van ervaring spreken. In de loop van de jaren zijn de gereedschappen dan ook geëvolueerd met de nieuwste technieken. De nieuwste gereedschappen kennen vele voordelen. Deze evolutie staat nooit stil. Meermaals gekopieerd, zelden geëvenaard. Klik hier voor een overzicht.

 Welk type raam wilt U ?

Raamtypes Zuani

 Hier kan U onze voorgestelde types bekijken. Van ons educatieve model tot onze bestseller. Voor elk wat wils, is reeds lange jaren onze betrachting. De schrijnwerker die zijn eigen raamtype ontwikkelde en liet uitvoeren bij Zuani was geen buitenbeentje. Revolutie creëert evolutie...ga naar alle raamtypes.

 CE Markering voor uw ramen en deuren

Wat houdt deze nieuwe norm in voor U? Bent U verplicht? Wat moet ik doen?
Wij weten dat U vele vragen heeft hieromtrent. Wij trachten onze klanten hiermee verder te helpen. Contacteer ons voor verdere inlichtingen,
of lees hier verdere info :

Artikel 1: CE-Markering voor Februari 2009.
Artikel 2: CE-Markering voor Februari 2010.

Wat houdt deze nieuwe norm in voor U? Bent U verplicht? Wat moet ik doen?
Wij weten dat U vele vragen heeft hieromtrent. Wij trachten onze klanten hiermee verder te helpen. Contacteer ons voor verdere inlichtingen of lees hier verdere info :

Wat houdt deze nieuwe norm in voor U? Bent U verplicht? Wat moet ik doen?
Wij weten dat U vele vragen heeft hieromtrent. Wij trachten onze klanten hiermee verder te helpen. Contacteer ons voor verdere inlichtingen of lees hier verdere info.

 Thermisch rapport van uw raam.

Thermisch Rapport Zuani

Als nieuwste service, bieden wij U bij aankoop van een nieuw raamgarnituur, een compleet thermisch rapport van uw raam aan. Deze software werd aangekocht door onze leveranciers, met oog op de naderende CE normen voor ramen en deuren. Lismont volgt als marktleider nauwgezet alle vorderingen en bepalingen in Europa betreffende de nieuwe CE markeringen.
Buiten de zekerheid over uw produkt, kan dit rapport U zeker commerciëel helpen.
pdf voorbeeld 1
pdf voorbeeld 2

Referenties raamfreesgereedschappen

Referenties van  onze raamfreesgereedschappen bij gebruikers (Raamfabrieken  - Woningbouw - Schrijnwerkerij) met een AUTOMATISCHE machine, zoals bvb....Klik hier voor de referentielijst.

Terug naar gereedschappen