Covid-19: U kan nog altijd bij ons terecht voor de levering en afhaling van uw slijpwerk en goederen. Meer info

Historiek

1950-57
Met het succes dat de Firma Falco uit Heverlee kende in België en zijn kolonies, volgde René Lismont dit voorbeeld op en startte met de productie van snijgereedschappen voor de moderne schrijnwerker en meubelmaker in Halle. Immer goed bekend als kwaliteits gereedschapsmaker kreeg hij de ene opdracht na de andere, ook van de bekende machinefabrikanten zoals bijvoorbeeld Danckaert, Ducuroir, Philips, e.a. 
Toen waren frezen ook hi-tech.

1972
Eerste samenwerking met Robert Landuyt uit Brugge. De Robland gecombineerde machines worden nu ook aangeboden.

1976
Zijn zoon Pieter Lismont komt in dienst en begint als commercieel vertegenwoordiger. Hij zet de eerste stappen naar Italië, een land in volle bloei, en zoekt betrouwbare handelspartners om het gamma gereedschappen uit te breiden.
In Italië verkochten ze niet alleen gereedschappen. Ook het mooie gamma 'nieuwe' machines werd ontdekt. Stilaan kwam de verkoop van machines in gang.

1982
De jongste zoon, Koen Lismont, voegt zich ook bij de gelederen. Het verkoopsgebied wordt verder uitgebreid. Ook de modernisering van de raamgereedschappen is in volle expansie. Er komt een samenwerking met de Italiaanse firma Zuani, zoals later gebleken, een Europese marktleider in hoogwaardige gereedschappen voor de ramenproductie.

1989
Eerste samenwerking met SCM, grootste wereldproducent van houtbewerkingsmachines. Deze fabrikant biedt één der compleetste gamma's machines aan. 

1994
Meer medewerkers en verdere expansie in de houtbewerkingsmachines vragen om meer oppervlakte. Er wordt uitgebreid met een 350m² showroom aan de overzijde van de Bergensesteenweg te Halle.

2000
De oude locatie in Halle barst uit zijn voegen. Er wordt gezocht naar een groter gebouw en werd gevonden 5 km verderop, in de industrie zone over de taalgrens. Pieter en Koen bouwen een 4.000 m² grote hal, met 1300m² showroom in Saintes.

2003
Na een jarenlange samenwerking en een zeer goede verstandhouding tussen de families Billen en Lismont, wordt er beslist om de firma Bimac, uit Zolder Stokrooie, over te nemen. Vandaag staat nog steeds Eric Billen aan de leiding van het Limburgs team.

2013
In september 2013 heeft de firma Lismont besloten om de productlijn van CASADEI - BUSELLATO, als exclusieve invoerder, op de Belgische markt te verdelen. Daarom stopten we de verdeling van directe SCM producten. In het recente verleden hadden wij reeds de CNC machines van Busellato verdeeld. 
Ook het CASADEI gamma is als dochteronderneming van de SCM Group een vertrouwde en identieke reeks voor onze verkopers en techniekers.

2014
Met droefheid melden we op 16 januari, het overlijden van René Lismont op 93-jarige leeftijd, stichter van de nv R. LISMONT en vader van Pieter en Koen Lismont. Hij was het fundament van onze firma en ons leven.

2015
Pieter Lismont verlaat de firma. Hij was reeds sinds 2011 uit de directie gestapt. Koen Lismont, samen met zijn echtgenote Veronique Van der Gucht, zorgen voor het reilen en zeilen van de firma Lismont.

2016
Er wordt een samenwerkingsakkoord gemaakt met de firma Altendorf uit Minden, fabrikant van 's werelds beste formaatzagen, In eerste instantie is er een exclusiviteit voor de regio Wallonië. 

2017
Dit jaar vieren we ons 60-jarig bestaan. 60 vruchtvolle jaren dankzij onze klanten.